Πως να λαμβάνεται τα email σας τι πρέπει να προσέχετε.

Ένα πολύ απλό και απαραίτητο εργαλείο η λήψη των email account μας μερικές φορές γίνεται πολύ περίπλοκο με αποτέλεσμα να χάνουμε πολύτιμο χρόνο.

 • Τα email accounts δημιουργούνται στον mail server του πακέτου φιλοξενίας που χρησιμοποιείτε.
 • Τα email accounts αποτελούνται από το όνομα χρήστη πχ info@onoma_istoselidas.gr και των κωδικό.

Με αυτά τα στοιχεία πρέπει να το εγκαταστήστε στο πρόγραμμα λήψης email στον υπολογιστή σας.

Επιπλέον θα χρειαστείτε να βάλετε τον διακομιστή εισερχόμενης αλληλογραφίας και τον εξερχόμενης αλληλογραφίας.

 • Δηλαδή από που θα εισέρχονται τα email σας και από που θα εξέρχονται.
  Στον εισερχόμενης και εφόσον έχετε δική σας ιστοσελίδα 99% των περιπτώσεων θα πρέπει να βάζετε το mail.onoma_istoselidas.gr 
 • Στον εξερχόμενης μπορείτε να βάζετε το ίδιο όμως αν διαπιστώνετε πως δεν φεύγουν email στην αποστολή δοκιμάστε να βάλετε τον smtp του παρόχου internet που έχετε.
 • πχ otenet forthnet vodafon κλπ αν ψάξετε στο google για smtp otenet forthnet wind κλπ θα το βρείτε.

 

Μεγάλη προσοχή θέλει να μην έχετε επιλέξει από τα προγράμματα λήψης email σας να αφήνει αντίγραφα των email σας στον server σας διότι θα γεμίζει ο χώρος σας!

Τι κάνουμε όταν θέλουμε να βλέπουν τα email accounts μας και άλλοι, ας πούμε συνεργάτες ή υπάλληλοι να έχουν πρόσβαση ταυτόχρονα και αυτοί στην πληροφορία.

 1. Ο πιο ασφαλής τρόπος είναι να προωθείτε τα email στο αντίστοιχο email του συνεργάτη
 2. Φτιάξτε ένα gmail που επιτρέπει να βλέπετε τα email σας από παντού και συνδέστε το εταιρικό σας email με το gmail σαν πρόγραμμα λήψης email και είναι Δωρεάν!
 3. Αγοράστε ένα επαγγελματικό πρόγραμμα λήψης email και θα έχετε υποστήριξη από την πχ microsoft αν αγοράστε το office 365
 4. Να έχετε έναν τεχνικό για το γραφείο σας να ρυθμίζει τους υπολογιστές τα κινητά και το δίκτυο σας.

Λίγο πιο αναλυτικά:

 • Δημιουργούμε ένα ή πολλά gmail account πχ onomamou@gmail.com στο οποίο μπορείτε να λαμβάνετε μέχρι 5 διαφορετικά εταιρικά email accounts
  πχ info@onomamou.gr sales@onomamou.gr κ.ο.κ.
 • Μέσω του gmail θα μπορείτε και να στέλνετε ως info@onomamou.gr sales@onomamourt.gr κ.ο.κ. χωρίς δηλαδή να φαίνεται στον πελάτη το gmail.
 • Έτσι όσοι έχουν πρόσβαση στο gmail θα μπορούν από παντού να βλέπουν το ή τα εταιρικά αυτά email, και να τα προωθούνε μετά σε άλλα email
 • ή αν είναι σημαντικά και για άλλους που έχουν πρόσβαση να τα δουν να τα χαρακτηρίζουν ως μη αναγνωσμένα ώστε ο επόμενος που θα συνδεθεί να τα δει.
  Αυτή η λύση προς το παρόν είναι δωρεάν.
 •  Χρησιμοποιήστε την εμπορική εφαρμογή της google G Suite.
  Θα μπορείτε έτσι να συνδέσετε το εταιρικό σας email με την πλατφόρμα του google mail και να δημιουργήσετε μέχρι και 30 επιπλέον εμαιλ - alias με το συνδετικό @onomamou.gr για κάθε χρήστη. Κοστίζει 40 ευρώ περίπου το έτος και έχει 30GB χώρου.
  Πολύ χρήσιμο για εταιρείες με πολλούς σταθμούς - θέσεις εργασίας που ο κάθε υπάλληλος πρέπει να έχει εταιρικό email και να μπορεί να υπάρχει κεντρικός έλεγχος αφού  κάθε ένας θα μπορεί να στέλνει- απαντά , με το δικό του alias - συνδετικό@onomamou.gr  αλλά όλα τα email θα είναι εμφανή και προσβάσιμα σε όλους.
 • Να πάτε σε μια εμπορική λύση του office 365 και του νέου outlook.
  Θα μπορείτε έτσι να έχετε μοιρασμένα shared mail boxes ή να έχετε πρόσβαση στο email του συνεργάτη ή υπαλλήλου access mail box.
 • Δείτε τους παρακάτω συνδέσμους.
  https://support.office.com/en-us/article/create-a-shared-mailbox-871a246d-3acd-4bba-948e-5de8be0544c9
  https://support.office.com/en-us/article/access-another-person-s-mailbox-a909ad30-e413-40b5-a487-0ea70b763081

Αυτή η λύση είναι commercial τα θετικά είναι οτι θα είστε σε γνώριμο περιβάλλον των windows αλλά το αρνητικό οτι θα είστε μάλλον για πάντα εξαρτημένοι από την microsoft.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram